Thursday, November 15, 2007

Nukleer Yasaya KARSI Yuruyorum- 07 Kasim 2007

7 Kasim 2007

Sayin Milletvekili,

Bugunku Meclis gundeminde tartisacaginiz kisaca "Nukleer Yasa" olarak bilinen 5710 sayili yasa Turkiye'yi bugunumuzu, gelecegimizi, cocuklarimizi, torunlarimizi ve bizden sonra gelecek kusaklari etkileyecek bir yasadir.

Bu yasa icin komisyonlara davet edilen ve gorusleri sorulan sivil toplum kuruluslari Elektrik Muhendisleri Odasi, TEMA Vakfi ve Greenpeace yasaya "HAYIR" demislerdir. TEMA Vakfı ve Greenpeace hazirladiklari enerji dosyalarini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Sayin Hilmi Guler'e iletmislerdir.

8 ay Istanbul sokaklarinda "Nukleer Yasaya KARSI Yurudum". Karsilastigim, konustugum insanlar "Nukleer Enerjiye HAYIR" demektedir. Yuruyuslerimin guncesini http://www.nukleeryasayakarsiyuruyorum.blogspot.com/ inceleyebilirsiniz.

Enerji verimliligi,
Enerji tasarrufu,
Doga dostu yenilenebilir enerji kaynaklari,

enerji politamızın temel taslari olmali iken,

Deprem bolgesi ulkemizde nukleer kaza korkusu, atik ve radyasyon riski ile niye yasayalim?

Hicbir nukleer enerji santrali guvenli degildir. Radyasyon kokmaz, gorunmez, sinir tanimaz. Sizinti olmasi kacilmazdir. Etkileri zaman icinde ortaya cikar. Yapilan arastirmalar nukleer enerji santrallarinin yakininda yasayan insanlarda yuksek kanser oranlarinin gorundugunu, Isvec'te kucuk cocuklarda zeka geriligi saptandigini gosteriyor.

Yasa gorusulurken nukleer enerji mi bizim icin onemli yoksa insan hayati ve sagligi mi lutfen dusunun.

Saygilarimla,

Aysen Eren
http://www.nukleeryasayakarsiyuruyorum.blogspot.com/