Wednesday, January 17, 2007

Nukleer Yasaya KARSI Yuruyorum - 17 Ocak 2007-Basin Aciklamasi, Cevre Md. Ziyareti

17 Ocak 2007

Bugun Nukleer Yasa TBMM Cevre Komisyonu'nda gorusulmeye baslaniyor. Sabah 11:00'de Galatasaray Lisesi onunde ben, Timur Danis ve Greenpeace "Nukleer Yasanin Meclis'te reddedilmesi" istegini dile getiren basin aciklamalarimizi yapmak icin basini davet ediyoruz. Basinin ilgisi yogun. Konusmalarimizi yaptiktan sonra sivil polislerin esliginde, onlarla sohbet ederek, benim elimde "Nukleer Yasaya KARSI Yuruyorum. Nukleer Oldurur" yazan kartonumla, yuruyerek Sirkeci'deki Istanbul Il Cevre ve Orman Mudurlugune gidiyoruz. Amacimiz en yetkili kisi ile gorusmek, Turkiye'de nukleer santral kurulmamasini istedigimizi soylemek, Cernobil faciasini anlatan bir kitabi Cevre Bakanina iletilmek uzere vermek. Cevre Yonetimi Şube Muduru Mehmet Ali Akturk bizi karsiliyor. Basin aciklamalarimizin bir kopyasini ve kitabi kendisine veriyoruz. Halk insiyatifinin kendileri icin onemli oldugunu, halk icin var olduklarini soyluyor. Cay esliginde yapilan sohbet sirasinda Enerji Bakani'nin "cocuklarimizin gelecegi icin nukleere mecburuz." dedigini, bunun kabul edilemez oldugunu "nukleer santraller kuruldugu takdirde cocuklarimiza, torunlarimiza ve gelecek nesillere radyoaktivite ile kirlenmis bir ulke birakacagimizi" soyluyoruz. Bu sozlerin Enerji Bakanina ait oldugunu ama Cevre Bakaninin nukleer santrallerin yapilmasi konusunda bir aciklamasi olmadigini belirtiyor.

Bina onunde basindan birkac kisiye Timur Danis ile poz veriyor sonra gunluk islerimizi halletmek icin ayriliyoruz.

Nukleer Yasaya KARSI Yuruyusum Devam Edecek...


Selamlar,
Ayşen Eren

http://nukleeryasayakarsiyuruyorum. blogspot. com/

17 Ocak 2007, İstanbul


BASIN AÇIKLAMASI

Bugün Nükleer Yasa TBMM Çevre Komisyonu’nda görüşülmeye başlanıyor. Sayın Enerji Bakanı gazetelere yansıyan bir açıklamasında “Çünkü nükleer enerji bizim tercihen mecburiyetimiz. Mutlaka yapacağız. Bu memleket bizim ve biz ülkemizin geleceğini hazırlıyoruz. Türkiye’yi çocuklarımız ve torunlarımız için hazırlıyoruz” demiştir.

Nükleer enerji çözüm değil ölümdür.

Karadeniz bölgesinde katlanarak artan kanser vakaları bir tesadüf değildir. Çernobil felaketinin yarası kanamaya devam etmektedir, edecektir.

Nükleer enerji santrallarının atık sorunu çözülememiştir. Santraller her yıl tonlarca ölümcül radyoaktif nükleer atık üretmektedir. Santraller 40-50 yıllık ömürleri sonunda bir nükleer atık haline gelmektedir. Radyoaktif nükleer atıklar yok edilememektedir. Bu atıklar onbinlerce yıl ölüm ve hastalık saçmaya devam edeceklerdir.

Nükleer enerjiyi bugün biz kullanacağız, üretilen radyoaktif nükleer atıkları çocuklarımız, torunlarımız, onların çocukları ve gelecek nesillere miras bırakacağız. Biz bu temiz ülkeyi atalarımızdan miras aldık. Çocuklarımıza, torunlarımıza, onların çocuklarına ve gelecek nesillere radyoaktivite ile kirlenmiş bir ülke, hastalık ve ölüm bırakmayalım. Çocuklarımıza, torunlarımıza ve gelecek nesillere karşı sorumsuz davranmayalım.

Türkiye için nükleer enerji ne bir mecburiyet ne de bir çözümdür.

Enerjinin etkin kullanımı çözümdür.
Güneş enerjisi çözümdür.
Rüzgar enerjisi çözümdür.
Jeo-termal enerji çözümdür.
Dalga enerjisi çözümdür.
Tüm diğer yenilenebilir ve temiz enerjiler çözümdür.

Ama nükleer enerji çözüm değil ölümdür.

Çocuğum, torunlarım, onların çocukları ve gelecek nesiller adına millet-vekillerinde n “Nükleer Yasa”yı reddetmelerini istiyorum.

Ayşen Eren

http://nukleeryasayakarsiyuruyorum. blogspot. com/

Basın Açıklaması

Tarih: 17 Ocak 2007
Saat: 11:00
Yer: Galatasaray Lisesi Önü