Friday, January 12, 2007

Nukleer Yasaya KARSI Yuruyorum - 30 Kasim 2006


30 Kasim 2006

Merhabalar,

Yuruyusumun bugunku konugu universiteden sinif arkadasim Cem Tuzun'du. Cem'le Kadikoy Haldun Taner Sahnesi onunde bulusup Moda taraflarina yuruduk. Cem elinde 'Nukleer Yasadan Haberdar Misiniz? Nukleer Santraller Konusundaki Soru ve Dusuncelerinizi Benimle Paylasir Misiniz?' yazan bir kagit tasidi. Haldun Taner'e de bu soruyu sordu :)


Halkin bu konuda yeterli bilgiye sahip olmadigindan bahsederken sahilde okuldan kacmis 4 genc kiz gorduk. Cem 'hadi gidip soralim bak ne oldugunu bilmiyorlardir' dedi. Cem konuya giris yapti ve Cerem Basgul, Anastasie Boicenko, Ece Balci ve Ebru Kaya 'nukleer santrallere karsi olduklarini, cunku cevreye kirlettigini; enerji icin cevreye kirletmenin yanlis oldugunu; temiz alternatif enerji kaynaklari oldugunu soyleyip' bizi hem sasirttilar hem de cok mutlu ettiler. Anne babalarina okuldan kactiklarini soylemeyecegimiz sozu verdik ve fotograflarini yayinlamak icin izin aldik.

Moda'da yuruyup sonra Bahariye'ye ciktik. Adliye onunden gecip Kadikoy Boga'dan sahile indik, vapura binip eylemimizi sonlandirdik.



Nukleersiz Turkiye ve Nukleersiz Dunya icin,
Nukleer Yasaya Karsi Yuruyusum devam edecek...

Selamlar,
Ayşen Eren