Sunday, January 21, 2007

Nukleer Yasaya KARSI Yuruyorum - 20 Ocak 2007- Basin Aciklamasi, Cumartesi Yuruyusu


Nukleer Yasa TBMM Cevre Komisyonu'ndan bir gunde gecti ve komisyonda AKP Sinop milletvekili Cahit Can "Birakin biraz da biz zehirlenelim" diyerek nukleer enerji santrallarini savundu. Bu gelismeler uzerine Timus Danis'in organize ettigi "Nukleer Karsiti Cumartesi Yuruyusu" oncesi bir basin aciklamasi yapmaya karar veriyoruz. Cevre Komisyonu'nda Greenpeace'i temsil eden Hilal Atici, Greenpeace Turkiye ofisi calisanlarindan bir grup, Ismail Yenigun, Cansu, Timur Danis ve oglu Yunus ile ben 10:30'da Galatasaray Lisesi onunde bulusup basini bekliyoruz. Konusmalarimiz bittikten sonra ellerimizde nukleer karsiti brosurler, afislerle Istiklal caddesi boyunca yurumeye basliyoruz.

Bugun bana yuruyusumde eslik edecek olan arkadasim Durdane Genc. Taksim Aniti onunde bulusuyoruz. Hemen orada tum grup bir hatira fotografi cekiniyoruz. Fotografcimiz Zafer bey. "Siz bu konuda ne dusunuyorsunuz? " diye sorunca, once sasiriyor ama cevabi hazir. "Nukleer santrallar saglik icin tehlikeli. Pekcok sakincasi var ama en onemlisi saglik icin tehlike yaratiyor olusu" diyor. Kalabalik bir grup olarak yuruyoruz. Hedef Sisli'deki Ekolojik Pazar. Hrant Dink'in olduruldugu noktadan gecerken elimizdeki afis, brosur vs. kaldiriyoruz. Uzuntuluyuz. Herkes gibi biraz saskin. Cadde cok kalabalik. Sessizce ilerliyoruz.

Durdane bizden ayrilmadan bir fotograf daha cekiniyoruz. Solda Durdane, sag tarafta sirasiyla Greenpeace'den Bilge, Canan, Gunes. Ekolojik Pazar'da yine alkislarla karsilaniyoruz. Bugunku eylem bitiyor simdi sira alisveriste. ..

Nukleer Yasaya KARSI Yuruyusum Devam Edecek...

Selamlar,
Ayşen Eren

http://nukleeryasay akarsiyuruyorum. blogspot. com/

************ ********* ********
20 Ocak 2007, İstanbul


BASIN DUYURUSU

BİR GÜN.

TBMM Çevre Komisyonu,

Ülkemizde 35 yıldır tartışılan,
20 yıl önce yaşanan Çernobil kazasının etkileri süren ve sürecek olan,
İsveç, İtalya’da referandum sonucu halkın isteği ile sonlandırılan,
Almanya’nın vazgeçtiği,
Yunanistan, İrlanda, Avusturya ve diğer Avrupa ülkelerinin hiç kullanmadığı,
Santral kazalarının sıklıkla basında yer aldığı,
Atık sorunu çözümsüz,
Komisyona davet edilen tüm sivil toplum kuruluşlarının karşı çıktığı,
Çevreye, doğaya, havaya, suya, toprağa zararı bilinen

Nükleer enerji yasasını BİR GÜN içerisinde görüşüp kabul etmiştir.

Tüm Türkiye’yi, bugünü ve yarını etkileyecek olan bu yasanın komisyonda incelenmesi, irdelenmesi sadece BİR GÜN sürmüştür.

AKP milletvekili Cahit Can bizim için, Türkiye halkı, çocuklarımız, torunlarımız ve gelecek nesiller için uygun gördüğü geleceği şu cümleler ile açıklamıştır:

“Nükleer santrallar madem zehirliyor, dünya zehirleniyor, bırakın biraz da biz zehirlenelim” .

Bu geleceği, kendimiz, çocuklarımız ve gelecek nesiller için kabul etmiyoruz.

Biz zehirlenmek istemiyoruz.

Bu sözleri bir milletvekiline yakıştıramıyoruz. Cahit Can’ın biz ve çocuklarımız için olumlu, güzel bir gelecek istemesini umardık.

Biz kendimiz, çocuklarımız, torunlarımız ve gelecek nesiller için olumlu, güzel, temiz, iyi bir gelecek hayal ediyor ve istiyoruz. Bu gelecekte nükleer enerjiye yer yok. Çünkü nükleer enerji çözüm değil ölümdür.


Ayşen Eren

http://nukleeryasayakarsiyuruyorum. blogspot. com/

Basın Açıklaması

Tarih: 20 Ocak 2007
Saat: 10:30
Yer: Galatasaray Lisesi Önü